toeristisch treintje Hank-O-Motief

 
line decor
  HOME  ::  
line decor
 

 
 Arrangementen door Cafe restaurant De Gouden Leeuw te Terheijden i.s.m. de Hank-o-motief .

Voor meer informatie klik HIER.

 

Geertruidenberg en rijtuigenmuseum p.o.a.

Na de koffietafel vertrekt u om 13.45 uur met de Hank-o-motief vanuit hollands oudste stad Geertruidenberg met zijn vestiginggrachten, bolwerken en ravelijnen. Het heeft een prachtige historische kern en een eeuwen oud martplein met een rijke variatie aan monumentale panden. Langs een mooie weg rijden we naar Raamsdonk en zijn hechte rustieke agrarische kern met karakteristieke langstraat boerderijen. In deze landelijke omgeving vindt u landgoed " Het `Broeck". Hier eindigt onze tocht.

Binnen de poort van het Landgoed is het rijtuigenmuseum " De Koetserij " gevestigd. Rijtuigen uit de periode 1865 - 1910 worden in het museum tentoongesteld. Het landgoed bezit ook een prachtige beeldentuin met kunstvormen in vele variaties, daarnaast zijn er ook siertuinen met een getrouwe kopie van de koningstuin van paleis " Het Loo ".

Geniet van het prachtige uitzicht en de mooie tuinen. In het theehuis van het landgoed krijgt u een consumptie aangeboden. Rond 16.30 uur gaan we met de bus terug voor het diner in de Gouden Leeuw

 

Land van Altena en de Biesbosch p.o.a.

Na de koffietafel vertrekken we om 13.30 uur vanuit Hank door het land van Altena, Brabant en de Biesbosch.

We komen in dit prachtig natuurgebied langs monumentale huizen en boerderijen, molens en gemalen een kasteel en restanten van de nieuwe hollandse waterlinie ( een verdedigingslinie uit de 19 e eeuw )

Rond 14.45 uur komen we aan in de jachthaven "Vissershang" te Hank. Hier ligt de fluisterboot voor u klaar voor een vaartocht door de Brabantse Biesbosch ( max 60 personen ).

Deze door zonne-enrgie aangedreven rietaak met slechts een diepgang van 35 cm voert u door kleine kreken en geulen van het Nationaal Park de Biesbosch. Een uitstekende kennismakng met de schitterende natuur voorzien van een duidelijke uitleg door de schipper ( gids ). Via onder andere de kreken van de Noordersprant, Palingsloot en Plom komt u in de St. Jansloot en bij de brug van St. Jan. Eeen gedenkwaardig monument van de voorbije oorlogsjaren. Via het Spijkerboor en de Bleek keert u weer terug naar de haven waar de bus klaar staat en u terug brengt naar de Gouden Leeuw voor een diner.

 

 

De Heilige Driehoek (ochtend programma) p.o.a.

 

10.00 uur 2 x koffie met het lekkerste worstenbroodje van Brabant. Daarna vertrekt u met gids naar de Bourgondische stad Oosterhout waar de Hank-o-motief voor u klaar staat. U gaat een mooie tocht maken langs " de heilige driehoek " waar vredig drie kloosters bijeenliggen. (Sint Catharinadal, de Onze Lieve Vrouweabdij en de Sint Paulusabdij).

De heilige driehoek verenigt een groot aantal waarden in zich : religieus, cultuurhistorisch, monumentaal, landschappelijk, ruimtelijk-stedenbouwkundig en als ensemble . Het is een zeldzaam, uniek en gaaf bewaard gebied. De gids verteld u hier alles over.

De rit duurt ongeveer een uur waarna de bus u terug naar de Gouden Leeuw brengt voor een koffietafel met kroket. Deze rit kan eventueel als middagprogramma uitgebreid worden met een vrije pauze in het overdekte winkelcentrum van Oosterhout.