Toeristisch treintje Hank-O-Motief

 
line decor
  HOME  ::  
   
 Voor arrangementen door derden i.s.m. de Hank-o-motief klik HIER
 

Hank-O-Motief 2013

Toeristisch treintje de Hank-O-Motief, Klompenmakerij, Fluisterboot Biesbosch.

Om 09.30 uur vertrekt toeristisch treintje de Hank-o-Motief vanaf het parkeerterrein bij Jachthaven Vissershang via een gezellige route door het karakteristieke landschap gaat U naar Dussen.

Rond de klok van 10.00 uur komt U aan in Dussen bij klompenmakerij Den Dekker. Met de bekende brabantse gastvrijheid wacht U hier koffie met wat lekkers voor U.

Hierna kunt U nader kennismaken met het oude ambacht van het klompen maken middels een rondleiding en demonstraties in de werkplaats, winkel en museum. Alles onder een dak.

Om ongeveer 12.00 uur wordt er bij de klompenmakerij een broodmaaltijd geserveerd waar U ruim voldoende kunt eten, ( een ruime keuze in brood, broodjes en beleg) aangevuld met koffie, thee of melk naar keuze.

Na afloop van de lunch brengt de Hank-O-Motief U naar de jachthaven in Hank.Hier ligt de fluisterboot voor U klaar voor een vaartocht door de Brabantse Biesbosch.

Deze door zonne-energie aangedreven rietaak met slechts een diepgang van 35 cm voert U door kleine kreken en geulen van het Nationaal Park de Biesbosch . Een uitstekende kennismaking met de schitterende natuur voorzien van een duidelijke uitleg door de schipper(gids).

Via onder andere de kreken van De Noordersprant, Palingsloot en Plomp komt U in de St. Janssloot en bij de brug van St. Jan. Een gedenkwaardig monument van de voorbije oorlogsjaren. Via het Spijkerboor en de Bleek keert U weer terug naar de Jachthaven Vissershang.

Dit zeer voordelige arrangement kost inclusief lunch slechts € 33,00 p.p.

U kunt voor deze dag reserveren op een van de volgende nummers:

0162 - 403317 (hank-o-motief )

0416 - 690080 (klompenmaker)

0162 - 403666 (fluisterboot)

Deze leuke en voordelige uitstap is voor groepen groter dan 15 personen ook op andere data te reserveren.

(bij reservering van minder dan 15 pers. behouden wij het recht deze tocht te annuleren)